Bli med i Flatåsen skolekorps!

Bli med i Flatåsen skolekorps!

Publisert av Marit Olave Riis-Johansen den 01.05.18. Oppdatert 05.06.24.

Vil du bli med korpset?

Vil du være med i Flatåsen skolekorps? Vi har både avdeling for musikk og drill.

Musikk: Alle som går på tredje trinn og eldre er velkomne. Vi har flere medlemmer som har starta når de går på mellomtrinnet, så her er det ikke sånn at en blir for gammel for å starte! (vi tar gjerne i mot ungdomsskoleelever som vil prøve noe nytt også!)

Drill: Alle som går på barneskolen (og eldre) er velkomne som nye drillere!

Ta kontakt med oss om du har spørsmål, gjerne på epost! Innmelding gjør du enkelt ved å fylle ut dette skjemaet

Hva gjør vi i korpset?
  • Musikk har korpsøving hver onsdag. Dirigentene våre legger til rette så alle musikere får spille noe som passer til sitt nivå. Når du spiller i korps lærer du ikke bare et instrument, du lærer også å spille sammen med andre.

  • Drill har treninger på tirsdager og/eller torsdager (de nyeste har trening tirsdag). Dyktige drillinstruktører sørger for at en lærer seg alt fra å holde drillstaven i gang til å opptre med flotte koreografier, i grupper eller alene. Drill er mye mer enn å marsjere! 

  • Vi har seminar med overnatting to ganger i året — og da rekker vi mye rart i tillegg til spilling og drilling!

  • Vi er med på konserter, stevner og drill/korps-konkurranser der vi møter mange andre korps fra hele Trøndelag og noen ganger resten av landet

  • Vi arrangerer julegrantenning og adventskonsert, spiller på første skoledag og opptrer på arrangement i lokalmiljøet

  • 17.mai blir ikke det samme uten korps! Vi vekker folk med morgenspilling, før vi holder takten foran skolen i toget — og etterpå spiser vi is!

I Flatåsen skolekorps har vi plass til alle som vil være med, og vi legger til rette for at alle mestrer på sitt nivå. Velkommen til oss!


Hva koster det å være med?

Kontingenten i korpset er 1250 pr halvår. Det første året betaler de 850 kr pr halvår.

Kontingenten dekker lån av instrument, drillstav og uniform. Noter som brukes i korpset deler dirigentene ut, og notemappe får dere fra korpset. En betaler heller ikke for seminarer, korpskonkurranser og annet som det er forventa at en deltar i når en er med i korpset. I tillegg får en altså opplæring av korpsets dirigenter, som har høy utdanning og fagkunnskap for å dirigere barn i skolekorps, eller fra drillinstruktører som har gått drillinstruktørkursene til Norges musikkorps forbund, og har egen solid drillerfaring. 

Musikere skal i tillegg ha undervisning fra kulturskolen, og betaler vanlige satser der. Se informasjon om kulturskolen her: https://kulturskolentrondheim.no/no 

Korpset er ellers avhengig av inntekt fra dugnader, og da prioriterer vi dugnader hvor vi alle jobber sammen (også korpsmedlemmene selv!), som loppemarked og flaskeinnsamling.  

Ta kontakt om dere har spørsmål om aktivitetene, eller om kontingent, dugnader eller hva dere måtte lure på!